Wat is een airconditioner?

"deze behandeld de lucht in een ruimte door deze af te koelen of te verwarmen"

Wat is een airconditioner nu precies?  Onder airconditioning verstaan we het behandelen van de lucht in een ruimte waarin personen verblijven om zo een aangename temperatuur, vochtigheidsgehalte,
zuiverheid, alsook een goede luchtcirculatie te verzekeren. In een prettig binnenklimaat voelen mensen zich beter en komen tot betere prestaties.

Deze vorm van luchtbehandeling gebeurt zowel in de vorm van koeling als van verwarming. Over het algemeen gebruiken we airconditioning om een ruimte te koelen in de zomer. Tegenwoordig kunnen alle moderne airconditioners ook verwarmen door het proces om te draaien. Men spreekt dan van een warmtepomp airconditioner.

Temperatuur

Green Future

Alle Fuji Electric airconditioners zijn voorzien van deze warmtepomp techniek waardoor je deze kunt gebruiken als verwarming. Het verwarmen met een airconditioner is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, veel energiezuiniger dan met bijvoorbeeld een CV-ketel. De airco haalt de warmte in feite uit de lucht van buiten, tot een temperatuur van wel 15 graden onder nul. Dat kost alleen wat stroom en je betaalt op dat moment dus niet voor dure kubieke meters aan gas. Win win situatie!

Vochtigheid

Een airconditioner regelt niet alleen de temperatuur. Tijdens warme zomerdagen haalt de airconditioner ook vocht uit de lucht waardoor een aangenaam binnenklimaat ontstaat. Ideale vochtigheidsgraad in de lucht ligt tussen de 40 en 60%. De moderne aircosystemen zorgen ervoor dat deze vochtigheidsgraad steeds behouden blijft.

Zuiverheid

Wat is een airconditioner nu precies?

Zoals we wel weten komen we elke dag in aanraking met lucht die vervuild is. Daarom hebben de meeste airconditioners filters die schadelijke stoffen, zoals stof, pollen, rook en bacteriën uit de lucht filteren. Zo kun je lekker opgelucht ademhalen!

Luchtcirculatie

Tocht ontstaat door het te snel circuleren van lucht in een ruimte. Deze tocht zorgt voor afkoeling van het lichaam of gedeelten ervan. De huidige airco-installaties zorgen voor aangepaste luchtsnelheden die geen tocht met zich meebrengen.